Szekeres Törpehörcsög Tenyészet
Az állatok megérdemlik a szeretetet.

MENÜ

- Szülés és szoptatás idején is fokozottan odafigyelünk a mama étkeztetésére, és nyugalmára.- A papa pedig egy külön terráriumban pihen és várja a napi simít és játékot.- Mindennap legalább egy kicsit foglalkozom a hörcsögeimmel. Ez jó napi program :) Főleg mikor a kicsiket elkezdjük kézhez szoktatni :))- És végül néhány szót azoknak akik sokallják az áraimat, meg a hörcsögeim minőséget!

___________________________________________________________________________________________________

 

Tenyésztői munka :Mi azt fizetjük meg amit a tenyésztő a vérvonal megbízhatóságával biztosít és a rengeteg törődést és hogy egy élet vidám kis hörcsögöt  adjak a kezetekbe. Mert nem humbug az hogy sokat foglalkozom a hörcsögeimmel. Nem sok a szabad időm, de ettől rengeteget foglalkozok velük, imádom őket főleg mikor még picik :) És nem a pénzért csinálom, a hörcsögeimnek veszem az extra dolgokat abból amit tenyésztéssel keresek.

- Szín, genetika alapján:Nem egy  és nem két példa volt arra hogy sokallták a hörcsögeimnek az árát. Az áruk a  színük és magának a színüknek a genetikája alapján van megszabva. A  a vadas,kék, pearl az alapszínek ezek az alapok  ezeknek az ára tenyésztőknél 500-800 Ft között mozog, és ráadásban vannak még a különleges tenyészettet színek ilyenek pl: a mandarin, a bézs, és a fekete. A mandarinokat általában 1300-1500ft ért szokták adni mint én is, a sokkal ritkábbak mint a bézs, és a fekete, nos ezeket én 2000 alatt nem is igen adnám. Ez a két faji szín, ami recesszíven öröklődik, és nehéz kitenyészteni. De  már ha csak a színi dolgokat nézzük az alapszíneket ezek a kisállat kereskedésekhez képest nem drágák.
- Kisállat kereskedésből kapott hörcsögök:

___________________________________________________________________________________________________

 

És még csak a színükről beszéltem,  kisállat kereskedésből elhozunk egy hörcsögöt, akkor 90% biztosak lehetünk abban hogy beltenyészet van a családjába. Feltehetően nem szelíd szökős  és harap,  az sem biztos hogy a nemüket rendesen állapították meg, vagy hogy egyáltalán egy fiatal hörcsögöt kaptunk-e kézhez és akkor  a betegségekről még nem szóltam egy mukkot sem. Emellett sokszor van panasz a mandarinjaim árára, akkor elmondom miért annyi amennyi:1 : nem genetikailag hibás/pszichés zavarokkal küszködő  hörcsögöt adok2: a vérvonala jó szülőkből egészséges felmenőkből állt3: rengeteget törődtem vele4: szép színe van5: jó vérvonala vanKisállat kereskedésből mandarint 1800-3000Ft között lehet találni :) Nálam sokkal olcsóbban adják ! És akkor ha mandarint állatkereskedésből van 99% génhibás, betegségekre érzékeny, félős ill. vad. Szóval aki sokallja egy egészséges élet képes mandarint a tenyészetemben 1400ft ért akkor sok sikert a kisállat kereskedéssel, őszintén kívánom a legjobbakat!Bizony nem minden betegség látható. Van ami öröklődik és az utódok életét teszi pokollá, és vannak olyan betegségek amik meg a hordozót ölik meg. Szerintem egyik sem kellemes. Tehát döntsük el milyen minőségű és hátterű hörcsögöt szeretnénk.
Hobbi tartóktól kapott hörcsögök ___________________________________________________________________________________________________

 

Sokan vannak úgy vele, hogy vesznek  egy fiú és egy  lány hörcsögöt. És együtt tartják őket a kölyköket pedig elajándékozzák. Aki ingyen hörcsögöt szeretne annak ez jó dolog persze. De általában ezeknek a kölyköknek a gyökerei a kisállat kereskedésekből van. Amiről meg már írtam nagyon könnyen lehet hogy  genetikai hibája van a höriknek és a kölykökön nyilvánul meg 2 hónaposan mire az új gazdinál van a höri. És szép eset ha tényleg foglakozik a hörivel az akitől ajándékba kapod, de lehet egyáltalán nem foglakozott velük, és ha 3 hetente voltak almok akkor a kölyköknek az immunrendszere sem lesz az igazi... ami = betegeskedő korán haló hörcsögöt eredményezhet! KISÁLLAT KERESKEDÉS ÁRAI : 1200-1600 Ft alapszínek.1800-3000 Ft tenyésztett színek ( és ez csak a mandarin, a feketéből és bézsből állatkereskedésbe nem találsz sehol )Saját tenyészetünk árai : Vadas : 500FtKék : 700FtFehér : 800FtPearl : 800FtMandarin / mandi : 1400FtCamel 1600FtBézs :1900FtSzürke: 2000FtFekete : 2300Ft Szóval mindezek után gondolkodjunk el hogy mivel járunk jobban és utána reklamáljuk arról hogy olcsóbb és jobb a kisállat kereskedés!

 

Asztali nézet