Szekeres Törpehörcsög Tenyészet
Az állatok megérdemlik a szeretetet.

MENÜ

Tippek a és Tanácsok a Kánikulás napokra!


Nyáron sok problémát okozhat a nagy meleg, hiszen nem csak minket visel meg hanem a kis kedvencünket is. De ez ellen van mit tenni! Alap nálam hogy megy a ventilátor, keveri a levegőt és így frissít, ha ketrecben tartod a kis kedvenced és ventilátort használnál akkor a ketrec egyik oldalát fedd le és akkor nem kap majd huzatot a kis kedvenced. Mondjuk nálam terrárium van többségben, szóval ez nálam nem okoz problémát. :)
Továbbá lehet jól megmosott lehűtött kavicsokat illetve nagyobb köveket berakni a terráriumba / ketrecbe. Ha nincs is lehűtve akkor is alapból hűvös a kő, és mikor meleg van szeretnek hozzábújni.
Hűtő folyadékos akkut, is berakhattok a ketrec illetve terrárium sarkába, vagy falához. Oda fog bújni a kis kedvencünk. Hiszen nekik is melegük van:)
Ketrechez Pl : egy hideg vízzel átitatott és jó alaposan kicsavart törülközőt is rakhatunk a ketrec tetejére. Ez is nagyon alaposan lehűti a ketrecet:)
A táplálás terén pedig fogadjátok meg azt a tanácsomat, hogy közvetlen a hűtőből adjatok a kedvenceiteknek : görögdinnyét, sárga dinnyét, barackokat, almákat, epret, málnát, szedret, paprikát,paradicsomot , uborkát, citromot... stb. Higgyétek el könnyeben rácuppannak a behűtött finomságokra az ilyen melegben :)
És ami még nagyon fontos, hogy mindig legyen bent nekik friss víz. Amit max. 2 naponta cseréljetek, forró vízzel öblítsétek ki, mert ilyen fekete/ barna trutyi is előfordulhat az itatóban, ez alga. Le kel forrázni forró vízzel és kipusztul. Az öblítést alaposan végezzük. Ezek után a lehető leghidegebb vízzel töltsük fel az itatót.

 

Asztali nézet